keskiviikko, 21 tammikuu 2015 00:00

Pehmeä luomuporkkanakeitto

Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)

Keitot ovat ihania. Varsinkin syksyllä ja talvella, kun ulkona on kylmä ja viima, ei mikään lämmitä yhtä hyvin. Ne sopivat kaikille vauvasta vaariin ja kaapista löytyy aina ainekset jonkinlaiseen soppaan. Sosekeittoon voi käyttää mitä mielikuvituksellisimpia yhdistelmiä erilaisista kasviksista ja juureksista. Hyvät, luomulaatuiset raaka-aineet pohjalla ja aromikkaat luomumausteet niiden makua korostamassa ovat lyömätön yhdistelmä. Aina.

Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)

Kuten sanoin, rakastan keittoja. Tässä tuhdin tulinen ohje, kun kaipaat lämpöä ja energiaa päivääsi. Parhaat tomaattikeitot valmistuvat tietysti tuoreista tomaateista, mutta tämä ohje on juuri sitä hetkeä varten, kun tulet väsyneenä töistä tai sinulla on sata muuta asiaa hoidettavanasi. Chili piristää uupunutta sekä edistää ruuansulatusta ja verenkiertoa. Lisäksi se vaikuttaa antibioottisesti joihinkin pieneliöihin, joten tämä keitto sopii myös flunssaiselle tai juhlineelle. Flunssaiselle en suosittele maitotuotteita, koska ne lisäävät limaisuutta, joten jogurtti kannattaa siinä tapauksessa jättää pois.

perjantai, 16 tammikuu 2015 00:00

Luomupaprika-pastasalaatti

Arvostele tätä artikkelia
(6 ääntä)

Paprika-pastasalaatti on eräs omista lempiruuistani. Se sopii niin juhliin, perheelle sunnuntaiateriaksi kuin leffan kanssa lohturuuaksi. Salaatti toimii yhtä hyvin pääruokana kuin lisäkkeenäkin. Meillä tätä herkkua löytyy sekä joulupöydästä että iltapalana. Olen joskus syönyt koko satsin ”vahingossa” kerralla (tai no, yhden illan aikana), kun en osannut lopettaa. Ystäväni nimesikin tämän ruuan ähkymössyksi, koska tätä on pakko ottaa vielä vähän lisää, vaikka vatsa olisi kuinka täynnä.

 

Salaatti on helppo valmistaa ja kaikki ainekset on mahdollista saada luomuna. Koska paprikat paahdetaan uunissa, tähän voi hyvin käyttää jo hieman pehmenneitä paprikoita, jotka ovat usein jopa hieman makeampia kuin juuri kypsyneet. Salaatti on parhaimmillaan, kun se on maustunut muutaman tunnin. Sen voi hyvin tehdä etukäteen valmiiksi vaikka jo edellisenä päivänä ja seuraavana vain viimeistellä ja nostaa pöytään. Mikäli sinulla on vain kuivattuja yrttejä, kannattaa kastike tehdä etukäteen, jotta se ehtii maustua kunnolla. Voit käyttää myös LaSelvan basilikapestoa kastikkeen maustamiseen, mikäli luomuyrttejä ei ole saatavilla.

 

Valmistusaika on noin 40 minuuttia.